Tippek széfhez, páncélszekrényhez

Mit TEGYEN, ha nem nyílik a páncélszekrény?

- Ellenőrizze, hogy jó kulcsot próbál-e beletenni a széfbe. 

- Ha megvan a kulcs, de mégsem nyílik a zár, nagyon fontos hogy ne erőltesse! A széfzárak rendkívül összetett mechanikát rejtő eszközök, az erőltetés sosem segít a helyzeten.

- Többfelhasználós széfzárak esetén lehetséges, hogy bizonyos kódokat időről időre inaktiválnak. Beszéljen a munkahelyén az illetékes kollégával és ellenőrizze le, hogy jogosult-e a széf nyitására.

- Ha elektromos/nyomógombos zárral szerelt a páncélszekrény és nem reagál semmit, tegyen be új elemet. Sokszor előfordul, hogy mindössze ennyi a hiba.

Mit NE TEGYEN, ha nem nyílik a páncélszekrény?

- Ne fújjon semmit a zárba. WD40-et se. A páncélszekrény zárak kenés nélkül működő mechanikák, nincs szükségük olajra.

- Továbbra se erőltesse a kulcsot vagy a kilincset. Tapasztalatból tudjuk, hogy ez sosem segít, viszont súlyosbíthatja a helyzetet.

- Ne próbálja meg felfeszíteni, pajszerrel erőltetni vagy flexszel szétvágni. A komoly páncélszekrények ezeknek a támadási kísérleteknek ellenállnak.

- Ne fúrja meg. Ha nem tudja hogy mit csinál, nem fogja tudni kinyitni. A modern széfek szendvics szerkezetű fallal készülnek, melyek fokozottan ellenállnak a fúrási kísérleteknek.

Ha továbbra sem tudja kinyitni, hívjon minket! 

Páncélszekrény nyitás, széfnyitás, páncélszekrény szerviz:

Hívjon minket bátran!

Mitől függ, hogy mennyibe kerül a páncélszekrényem kinyitása, szervizelése?

A páncélszekrények, széfek valamint a trezortermek kinyitásának vagy szervizelésének költségét több tényező befolyásolja. Kollégáink a megkeresések alkalmával rendszerint egy hozzávetőleges -tól-ig összeget tudnak az ügyfeleknek kalkulálni. Annak érdekében, hogy ez az összeg minél pontosabban meghatározott legyen szükséges néhány információ az ügyfeleink részéről.

A telefonon, e-mailen történő megkeresés esetén megbeszéljük az alábbi sarokpontokat, melyek alapvetően meghatározzák a munkadíjunkat:
 
  •  Pontosítjuk, hogy milyen páncélszekrényről, széfről, trezorteremről vagy fegyverszekrényről van szó. A legtöbb esetben szükségünk van néhány jó minőségű fényképre.
  •  Átbeszéljük, hogy mi a megoldandó feladat. Nem mindegy, hogy ki kell nyitni egy bezárt széfet, nyitva van és csak zárat kell benne cserélni, esetleg megvan a kód, de mégsem nyílik.
  •  Leegyeztetjük, hogy az ország melyik részében, városában van és mennyire sürgős az elvégzendő munka
  • Kollégánk a helyszínre érve pontosítja a munkadíjat, és teljeskörű tájékoztatást nyújt az alternatív megoldások lehetőségeiről.

 

De mégis, mennyibe fog kerülni a széfnyitás?

Ezt mindig csak az adott probléma ismeretében tudjuk pontosan meghatározni. Keressen minket elérhetőségeinken vagy kérjen ajánlatot online.
Nem alkalmazunk etikátlan üzleti gyakorlatot, a hosszútávú együttműködésben hiszünk.

Hogyan zajlik a széfnyitás?

Ügyfeleink és saját magunk érdekében is bizonyítani kell a a tulajdonjogot páncélszekrény nyitás előtt. Ehhez a munka megkezdése előtt ki kell tölteni egy nyilatkozatot.

Hogyan érdemes páncélszekrény zárat választani?

A páncélszekrény legkritikusabb pontja a rajta lévő zár, ezért ennek a kiválasztása kulcsfontosságú értékeink biztonságát illetően.
Segítséget szeretnék adni, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a páncélszekrény zár kiválasztása során.

Manapság három nagy csoportra lehet osztani a széfzárakat. Ahogyan az élet más területeire is igaz, nincs tökéletes választás, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Jó döntést csak akkor lehet hozni, ha ismerjük ezeket az előnyöket és hátrányokat.

1. Kulcsos zárak

A legklasszikusabb és a mai napig nagyon népszerű megoldás széfünk kulccsal történő zárása.  A kulcsos széfzárak piacát alapvetően német gyártók termékei uralják. A MauerCawi és STUV márkák hasítják ki a legnagyobb szeltet a kulcsos széfzárak közül. Mindegyik gyártónak vannak olcsó, ebből kifolyóan alacsonyabb biztonságot nyújtó termékei és drága, ámde nagy biztonságot adó zárjai.

Előnyök

Egyszerű használat
Általánosságban a legolcsóbb megoldás
Hosszú élettartam

Hátrányok

A kulcsot el lehet hagyni, ellophatják vagy jogosulatlan másolatot készíthetnek róla
A tartalékkulcsot egy megbízható helyen le kell tárolni
Ha a kulcs megsérül, nem tudja nyitni a zárat
Nem auditálható, hogy ki és mikor nyitotta a páncélszekrényt

2. Mechanikus kombinációs zárak

Ennek a zárnak a története az 1800-as évek első feléig nyúlik vissza. Az USA-ból származik és a mai napig ott a ez a típus legelterjedtebb széfzár. Szerintem mindenkinek ismerős az a hollywoodi jelenet, amikor sztetoszkópos kasszafúrók ilyen zárat próbálnak nyitni.

A kulcsos zárhoz viszonyítva eléggé összetett mechanikát rejt. A kombinációt egy bizonyos előre meghatározott sorrendben, a számtárcsa jobbra-balra állítgatásával lehet beállítani. Az a tapasztalatom, hogy az átlagos felhasználóknak kihívást jelent a zár használata.

Előnyök

Hosszú élettartam
Nincs mit elveszteni, a kódot nem tudják ellopni
Megbízható működés
Működése igényel elemet

Hátrányok

Nem felhasználóbarát a kezelése
A kódot el lehet felejteni
A kód változtatásához általában széftechnikusi segítség kell
Nem auditálható, hogy ki/mikor nyitotta a páncélszekrényt

3. Elektromos kombinációs zárak

Ezek a zárak az elmúlt két-három évtizedben terjedtek el és napról napra szorítják ki az előző két zártípust. Sok gyártónak sok terméke van a piacon, hazánkban a legelterjedtebb márkák a LaGard, Sargent&GreenleafKaba valamint az M-Locks. Értelem szerűen gombok megnyomásával tudjuk nyitni a páncélszekrényt, valamint módosítani a kombinációt. Beállítható több felhasználó is, és a zárhoz tartozó programmal nyomon lehet követni, hogy ki és mikor nyitotta ki a széfet.
 

Előnyök

Egyszerű használat
Nincs mit elhagyni, ellopni vagy lemásolni
Auditálható, hogy ki és mikor nyitotta a széfet
A kódcsere nem igényel szakembert

Hátrányok

Rendszeresen elemet kell benne cserélni
Alapvetően a legdrágább megoldás
A többihez képest rövid élettartam

Páncélszekrény nyitás, széfnyitás, páncélszekrény szerviz:

+36 30 690 2111
Hívjon minket bátran!

OKOS MEGOLDÁSOK  AZ ÖN VÉDELME ÉRDEKÉBEN

A zárszerelő nem széftechnikus. Ne hagyja, hogy hozzá nem értő vagy alulképzett lakatos szervizelje páncélszekrényét. Sajnos számtalanszor kellett már más "hozzáértő" után páncélszekrényt nyitnunk, és mindig a barbarizmus illetve a kóklerség jeleit tapasztaltuk. Ezekben az esetekben nem csak az a gond, hogy nehezebb a dolgunk, hanem a munkadíjunk is többe kerül. Kímélje meg páncélszekrényét az indokolatlan károkozástól, pénztárcáját pedig a felesleges kiadástól.
 
Az alábbi esetekben tudunk gyors és hatásos segítséget nyújtani
 
 
 
Mivel páncélszekrényt és széfet az ember hosszú időre vásárol, nyilvánvalóan nem érdemes akárkire bízni sem a szervizelést, sem a páncélszekrény nyitását. Egy rosszul megválasztott szerelő lenullázhatja a széfet vagy indokolatlanul magas helyreállítási költségeket generálhat. Az esetek jelentős részében a Széftechnika.hu csapata roncsolás és fúrás nélkül, a zárak manipulálásával és egyéb speciális szerszámokkal tudja kinyitni a páncélszekrényeket. Ebből kifolyólag a széf nem sérül, a MABISZ besorolásán nem esik csorba és a továbbiakban is hosszú évekig őrizheti biztonságban az értékeket.
 
Tűzbiztos szekrényeknél különösen fontos, hogy ne sérüljön a tűzgátló szigetelés, itt már egy egészen kis furat is azt eredményezi, hogy egy tűz során a páncélszekrényben tárolt iratok/készpénz károsodhat
 
 
Miért tudjuk roncsolás nélkül kinyitni a páncélszekrényeket?

Ha erre nagyon röviden röviden kéne válaszolnom, azért, mert megszállottak vagyunk. Vannak sokan, akik az autókban merülnek el, vannak akik az énekesmadarakban. Én a kollégáimmal azon kevesek közé tartozunk, akik a páncélszekrényekkel és széfekkel kapcsolatban akarnak mindent tudni. Kapcsolatban állunk azokkal a külföldi specialistákkal, akik kifejezetten széfnyitó szerszámok tervezésével foglalkoznak, továbbá rendszeresen járunk európába szakmai továbbképzésekre, ahol naprakészen tartjuk tudásunkat.

Ma Magyarországon, akik széfnyitás szolgáltatást ígérnek, alapvetően két csoportra oszthatók.

Egy részük idejétmúlt szemléletet követve, egyből a fúrógépért vagy flex-ért nyúl, ezzel felesleges kárt és költséget okozva az ügyfeleknek. Hiába rendelkeznek nagy tapasztalattal, nem jellemző rájuk, hogy roncsolás nélkül nyitnának páncélszekrényt.

Vannak olyan "szakértők" is, akik diszpécserként funkcionálva felveszik a munkát, majd kiszervezik nekünk :) Ezzel alapvetően az a probléma, hogy a közvetítési díj beépítésre kerül a munkadíjba, amit az ügyfél fizet meg.

Mi azok vagyunk, akik akkor is kinyitják a széfet, amikor már két záras korábban kudarcba fulladt és feladta a munkát.